Service blueprintit

Service blueprint tarkoittaa palvelusuunnitelmaa. Se kuvaa palvelun kokonaisuutta.  Service blueprintissä tulee esiin kaikki palveluun liittyvät elementit, niin asiakkaalle näkyvä osa eli 'front stage', kuin myös asiakkaalle näkymätön osa 'back stage', ja kaikki niihin liittyvät toimet, välineet, dokumentit yms.  Service blueprintin voi latia kuvaamaan palvelun nykyistä tilaa, tai siihen voi kuvata tulevaisuuden vision tai ihanteellisen palvelupolun.

 

SELKO-hankkeessa service blueprintejä on aloitettu yrityspalvelujen tarjoajille järjestetyissä tuyöpajoissa, ja niitä on kehitetty yrityspalveluiden asiakkaiden kanssa eteenpäin.  Kun blueprintit on saatu näin laadittua, niitä aletaan testata yrityspalvelujen asiakkailla, ja kehittää eteenpäin saadun palautteen ja uusien ideoiden kokeilun kautta.

 

Blueprintit auttavat yrityspalvelukokonaisuuden 'tiekartan' laatimisessa.

Esimerkkiblueprintit ovat menossa testaukseen.  Jos sinulla on parannusehdotuksia, hienoja ideoita, tai huomaat suoranaisia virheitä, niin laita viesti KEHITTÄMISIDEOITA -osasta!

 

 

 

  • w-facebook
  • Twitter Clean
  • Google+ Clean

© 2023 by ​BUSINESS​ CONSULTING.  Proudly created with Wix.com

SELKO- Muotoiluajatteluun pohjautuva osallistavan kehittämisen toimintamalli

 

SELKO-hankkeen tavoitteena on kehittää avoin ja käyttäjälähtöinen yrityspalvelukokonaisuus Turun seudulle hyödyntämällä muotoiluajatteluun pohjautuvaa osallistavaa kehittämistä.  Uusi yrityspalvelukokonaisuus käsittää kunnan, valtion ja yritysten tarjoamia palveluja, joiden tulee näyttäytyä asiakkailleen helppona ja selkeänä palveluvalikoimana - niin aloittaville kuin toimivillekin yrityksille.

SELKO-hanke/6Aika  Avoin osallisuus ja asiakkuus

Projektipäällikkö Pekka Stenfors 

Puhelin +358 40 355 0537
pekka.stenfors(at)turkuamk.fi

Sisältövastaava Päivi Katajamäki

+358 505 985 914

paivi.katajamaki(at)turkuamk.fi

SELKO-hanke
 
Yhteystiedot